Obserwatorzy

środa, 17 lipca 2013

Sałatka z fasolki szparagowej z oliwkami i pomidorami

Uwielbiam fasolkę szparagową pod każdą postacią, dlatego teraz, kiedy świeża czeka na mnie na straganach, nie mogę się oprzeć :-) Dziś chciałam przedstawić Wam mój pomysł na sałatkę, która świetnie sprawdza się na grillu.

SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z OLIWKAMI I POMIDORAMI

Składniki:
250 g ugotowanej w osolonej wodzie fasolki szparagowej
2 jajka ugotowane na twardo
1-2 pomidory
1 średnia cebula
0,5 pęczka kopru
10-12 oliwek
sól
pieprz
1 łyżka ocet winnego białego
4 łyżki oleju rzepakowego.

1. Fasolkę, jajka, pomidory, cebulę, oliwki i koper kroimy.
2.Z oleju, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos, którym zalewamy pokrojone warzywa. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 1h.



Warzywa Strączkowe - edycja letnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz