Uwielbiam fasolkę szparagową pod każdą postacią, dlatego teraz, kiedy świeża czeka na mnie na straganach, nie mogę się oprzeć :-) Dziś chciałam przedstawić Wam mój pomysł na sałatkę, która świetnie sprawdza się na grillu.
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z OLIWKAMI I POMIDORAMI
Składniki:
250 g ugotowanej w osolonej wodzie fasolki szparagowej
2 jajka ugotowane na twardo
1-2 pomidory
1 średnia cebula
0,5 pęczka kopru
10-12 oliwek
sól
pieprz
1 łyżka ocet winnego białego
4 łyżki oleju rzepakowego.
1. Fasolkę, jajka, pomidory, cebulę, oliwki i koper kroimy.
2.Z oleju, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos, którym zalewamy pokrojone warzywa. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 1h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz