Obserwatorzy

niedziela, 7 lipca 2013

bób z kaparami i czosnkiem

Wczoraj biegając pomiędzy straganami z warzywami zobaczyłam świeży bób i nie mogłam mu się oprzeć. Od razu po powrocie do domu cały kilogram ugotowałam, część z moim szanownym zjedliśmy jeszcze ciepły, z części zrobiłam 

BÓB Z KAPARAMI I CZOSNKIEM

Składniki:
500 g bobu
2 łyżki kaparów
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
1. Bób gotujemy około 25 min w osolonej wodzie. Studzimy,obieramy i przekładamy do miseczki.
2. Dodajemy kapary, wyciśnięty czosnek, majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Warzywa Strączkowe - edycja letnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz