Obserwatorzy

środa, 10 lipca 2013

przepyszne powidła truskawkowe

Już powoli kończą się truskawki, a ja już skończyłam przetwory truskawkowe. Ostatni przepis, którym w tym roku chciałam się z Wami podzielić to przepis na

POWIDŁA TRUSKAWKOWE

Składniki:
2 kg truskawek
1 kg cukru

Sposób przygotowania:
1. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki.
2. Truskawki zasypujemy cukrem i smażymy do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
3. Gorącą konfiturę przekładamy do słoików. Zakręcamy je i odstawiamy do wystygnięcia wieczkiem do góry... i gotowe!!!


Teraz u mnie w domu pachnie czereśniami i już niedługo podzielę się z Wami kilkoma fajnymi przepisami na przetwory czereśniowe. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam.


Owoce z sadu i dzialki

2 komentarze:

  1. smak i zapach zamknięty w słoiczkach na zimę,pyszności

    OdpowiedzUsuń
  2. zapraszam do siebie http://www.ala-piecze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń