Już powoli kończą się truskawki, a ja już skończyłam przetwory truskawkowe. Ostatni przepis, którym w tym roku chciałam się z Wami podzielić to przepis na
POWIDŁA TRUSKAWKOWE
Składniki:
2 kg truskawek
1 kg cukru
Sposób przygotowania:
1. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki.
2. Truskawki zasypujemy cukrem i smażymy do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
3. Gorącą konfiturę przekładamy do słoików. Zakręcamy je i odstawiamy do wystygnięcia wieczkiem do góry... i gotowe!!!
Teraz u mnie w domu pachnie czereśniami i już niedługo podzielę się z Wami kilkoma fajnymi przepisami na przetwory czereśniowe. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam.
smak i zapach zamknięty w słoiczkach na zimę,pyszności
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie http://www.ala-piecze.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń