Obserwatorzy

niedziela, 14 lipca 2013

sałatka ze szpinakiem, truskawkami i ricottą

Sałatkę tą robię przez prawie cały czas kiedy na straganach dostępne są świeże truskawki, ale dopiero ostatnio udało mi się ją sfotografować. Pierwszy raz jadłam ją kilka lat temu u mojej koleżanki i zakochałam się w smaku, wyglądzie i zapachu. 

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, TRUSKAWKAMI I RICOTTĄ

Składniki:
2 - 3 garści szpinaku
200 g truskawek
3 łyżki serka ricotty
2 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka octu jabłkowego
4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:
1. Do miski dodajemy szpinak, pokrojone w ćwiartki truskawki, serek ricotta i słonecznik.
2. Składniki na dressing mieszkamy w oddzielnym naczyniu o dodajemy do szpinaku. Całość delikatnie mieszamy i gotowe.
Smacznego!!



Nakarm Cukrzyka latem Zielnik Kuchenny 2013

1 komentarz:

  1. Bardzo dziękuję za udział w akcji Nakarm Cukrzyka :)
    Jednocześnie chciałabym Cię zaprosić do udziału w dietetycznym konkursie :) http://redandpale.blox.pl/2013/07/Konkurs-6-te-urodziny-bloga.html
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń