Sałatkę tą robię przez prawie cały czas kiedy na straganach dostępne są świeże truskawki, ale dopiero ostatnio udało mi się ją sfotografować. Pierwszy raz jadłam ją kilka lat temu u mojej koleżanki i zakochałam się w smaku, wyglądzie i zapachu.
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, TRUSKAWKAMI I RICOTTĄ
Składniki:
2 - 3 garści szpinaku
200 g truskawek
3 łyżki serka ricotty
2 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka octu jabłkowego
4 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1. Do miski dodajemy szpinak, pokrojone w ćwiartki truskawki, serek ricotta i słonecznik.
2. Składniki na dressing mieszkamy w oddzielnym naczyniu o dodajemy do szpinaku. Całość delikatnie mieszamy i gotowe.
Smacznego!!
Bardzo dziękuję za udział w akcji Nakarm Cukrzyka :)
OdpowiedzUsuńJednocześnie chciałabym Cię zaprosić do udziału w dietetycznym konkursie :) http://redandpale.blox.pl/2013/07/Konkurs-6-te-urodziny-bloga.html
pozdrawiam