Obserwatorzy

poniedziałek, 23 listopada 2015

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Uwielbiam kotlety jajeczne, ale nie zawsze mam na nie ochotę w klasycznej wersji (przepis tu). Ostatnio w lodówce pojawiło się trochę niepotrzebnych pieczarek, których nie dodałam do innych potraw i postanowiłam połączyć jej z jajkami.

KOTLETY Z JAJEK I PIECZAREK

Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
300 g pieczarek
3-4 łyżki bułki tartej
pół pęczku szczypiorku
2 łyżki oleju rzepakowego
sól, pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Jajka pokroić w niezbyt dużą kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce.
2. Starte pieczarki podsmażyć na oleju  na patelni. Ostudzić
3. Ostudzone pieczarki wymieszać z pokrojonym jajkiem, surowym jajkiem, bułką tartą, 2 łyżkami oleju rzepakowego i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu



Kuchnia wegetariańska i wegańska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz