Tak jak zapowiadałam nadrabiam czereśniowe zaległości, kolejny przepis na wykorzystanie czereśni to
KONFITURA CZEREŚNIOWA
Składniki:
500 g czereśni
100 g cukru
100 g gorzkiej czekolady
100 g rodzynek
1 łyżeczka rumu
Sposób przygotowania:
1. Czereśnie drylujemy, a następnie smażymy z cukrem.
2. Kiedy czereśnie zaczną gęstnieć dorzucamy rodzynki i nadal smażymy.
3. Na kilka minut przed końcem smażenia dodajemy połamaną czekoladę.
4. Konfiturę przekładamy do słoików, które odstawiamy wieczkiem do góry, aż do wystygnięcia.
KONFITURA CZEREŚNIOWA
Składniki:
500 g czereśni
100 g cukru
100 g gorzkiej czekolady
100 g rodzynek
1 łyżeczka rumu
Sposób przygotowania:
1. Czereśnie drylujemy, a następnie smażymy z cukrem.
2. Kiedy czereśnie zaczną gęstnieć dorzucamy rodzynki i nadal smażymy.
3. Na kilka minut przed końcem smażenia dodajemy połamaną czekoladę.
4. Konfiturę przekładamy do słoików, które odstawiamy wieczkiem do góry, aż do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz