Obserwatorzy

środa, 10 października 2012

Szynka pachnąca imbirem

IMBIROWA SZYNKA

Składniki:
1 kg szynki 2 łyżki imbiru sproszkowanego 1,5 łyżki soli 1 łyzka papryki słodkiej czerwonej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 2 łyżki oliwy z oliwek 
1. Przyprawy rozetrzeć w możdzieżu razem z oliwą 
2. Mieszanką przypraw natrzeć z dwóch stron dobrze mięso, odstawić w chlodne miejsce na około 12h 
3. Mięso przekladam do foliowego rękawa i piekę w rozgrzanym piekarniku około 1,5h 
4. Potem rozrywam nieco folię i pieke okolo 5-10 min aż się zarumieni i gotowe 



Sposób przygotowania. 

Sposób przygotowania. 
1. Przyprawy rozetrzeć w możdzieżu razem z oliwą 
2. Mieszanką przypraw natrzeć z dwóch stron dobrze mięso, odstawić w chlodne miejsce na około 12h 
3. Mięso przekladam do foliowego rękawa i piekę w rozdrzanym piekarniku około 1,5h 
4. Potem rozrywam nieco folię i pieke okolo 5-10 min aż się zarumieni i gotowe 

Potrawy rozgrzewające

2 komentarze: