Obserwatorzy

środa, 10 października 2012

szpinak w roli głównej czyli makaron w sosie szpinakowym z orzechami

Lubię to danie, jest szybkie i proste.


Makaron w sosie szpinakowym z orzechami

Składniki:
makaron
200g śmietany 
1/4 kostki masła 
2 łyżki szpinaku mrożonego 
2 ząbki czosnku 
parmezan 
orzechy włoskie 
sól, pieprz 


Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente 
2. W naczyniu roztapiamy masło, dodajemy śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć. 
3. Dodajemy szpinak, czosnek i parmezan 
4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
5. Dodajemy ugotowany makaron. 
6. Chwilkę trzymamy jeszcze na ogniu. 
7. Na koniec posypujemy orzechami włoskimi. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz