Obserwatorzy

wtorek, 2 października 2012

Tarta z pomidorami i kozim serem

Cały czas cierpię na brak odpowiedniego naczynka do tart i zawsze obiecuję, że zakupię... ale zawsze inne wydatki mam. No cóż .... ale tarty uwielbiam i bardzo często serwuję je w domu.  Chciałam zaproponować Wam mój sposób na tartę.


Tarta z pomidorami i kozim serem
składniki: 
1 opakowanie ciasta francuskiego 
50 dag pomidorów 
20 dag sera koziego 
1 cebula 
3 łyżki oliwy 
sól, pieprz 

Sposób przygotowania 
1. Ciasto wyłożyć na formę do tarty 
2. cebulę posiekać i zasmażyć na oleju. W trakcie smażenia doprawić do smaku sola (nie za dużo bo kozi ser też jest słony) i pieprzem. 
3. Na cieście ułożyć cebulę, potem połowę pokruszonego sera i obrane i pokrojone pomidory. 
4. Posypać pozostałą częścią sera, oprószyć solą i pieprzem, skropić pozostałą oliwą. 
5. Piec około 25 min w temp 190st.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz