Obserwatorzy

środa, 19 czerwca 2013

ciasto jogurtowe z truskawkami

Sezon truskawkowy w pełni, a ja zatruskawkowałam się na maxa. Dziś chciałam podzielić się z Wami szybkim i prostym ciastem z truskawkami.

CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI

Składniki:
3 jajka
150 g jogurtu naturalnego
1/2 szklanki oleju słonecznikowego
150 g cukru
240 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
sok z 1/2 cytryny
400 g truskawek
cukier puder

Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszać mąkę, proszek i sól.
2. Do drugiej miski wbić jajka i zmiksować. Dodać jogurt i dalej miksować.
3. Do jogurtu i jajek dodać cukier, olej i sok z cytryny i dalej miksować.
5. Do masy dodawać stopniowo mąkę i nadal miksować.
6. Formę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i przelać masę.
7. Na wierzch ułożyć pokrojone truskawki.
8. Piec około 40-45 min w 180 st.



Czerwone owoce w roli głównej Truskawkowy zawrót głowy 2013

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz