Obserwatorzy

poniedziałek, 7 stycznia 2013

pikantna zupa krem z marchwi i pomidorów

Dziś kolejny dzień diety u mnie i powiem szczerze, aż zdziwiłam się jak mi dobrze idzie. Ostatnio dodawałam głównie mięsne przepisy dziś czas na moją wege propozycję. Przepis na tą zupę kiedyś znalazłam w internecie, nie mogę namierzyć gdzie, bo na stałe weszła ona do mojego jadłospisu. 

PIKANTNA ZUPA KREM Z MARCHWI I POMIDORÓW

Składniki:
500 ml wody
2 kostki rosołowe
1 łyżka przecieru pomidorowego
0,5 -  1 łyżeczki chili
200 g marchwi
puszka pomidorów bez skórki
cebula
3 łyżki kaszy kus-kus
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
1.Do gotującej się wody wrzucamy kostkę warzywną.
2. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Warzywa dodajemy do wywaru.
3. Do wywaru dodajemy pomidory i przecier. 
4. Wszystko razem gotujemy około 15-20 min, a następnie miksujemy.
5. Kus-kus zalewamy wrzątkiem.
6. Na talerz wkładamy odrobinę kus-kusu i wlewamy zupę i gotowe.



Zimowe szaleństwa

3 komentarze:

  1. fajny pomysł na zimowe wieczory:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja ją pochłonęłam na obiad, ale na wieczorne co nie co też byłaby dobra

      Usuń