Jako, że ostatnio mam mało czasu, a nie chcę rezygnować ze spotkań ze znajomymi i przygotowaniu czegoś fajnego do przekąszenia, na imprezach u mnie królują szybkie i łatwe przekąski. Cieszą się one wielkim powodzeniem i znikają bardzo szybko ze stołu. Dlatego też udało mi się zrobić zdjęcie tylko przed wypieczeniem.
BOCZEK ZE ŚLIWKĄ
Składniki:0,5 kg boczku wędzonego
15-20 śliwek suszonych
Sposób przygotowania:
Boczek kroimy w plastry, którymi owijamy śliwkę. Powstałe roladki zabezpieczamy przed rozwinięciem wykałaczką i pieczemy około 15-20 min w temp. 180 st C, aż boczek nam się zarumieni.
Fajnie też smakuje boczuś z innymi owocami suszonymi np. morelami.
Następnym razem jak będę robiła ten boczuś postaram się zrobić zdjęcie po upieczeniu :-)
świetne też takie robię:)
OdpowiedzUsuńA ja do śliwki dodaje jeszcze ser pleśniowy i posypuje tymiankiem
OdpowiedzUsuńo bede musiała tak kiedyś zrobic, brzmi bardzo smacznie
Usuń