Obserwatorzy

środa, 19 marca 2014

przystawki imprezowe cd... czyli boczek i śliwka

Jako, że ostatnio mam mało czasu, a nie chcę rezygnować ze spotkań ze znajomymi i przygotowaniu czegoś fajnego do przekąszenia, na imprezach u mnie królują szybkie i łatwe przekąski. Cieszą się one wielkim powodzeniem i znikają bardzo szybko ze stołu. Dlatego też udało mi się zrobić zdjęcie tylko przed wypieczeniem.

BOCZEK ZE ŚLIWKĄ
Składniki:
0,5 kg boczku wędzonego
15-20 śliwek suszonych

Sposób przygotowania:
Boczek kroimy w plastry, którymi owijamy śliwkę. Powstałe roladki zabezpieczamy przed rozwinięciem wykałaczką i pieczemy około 15-20 min w temp. 180 st C, aż boczek nam się zarumieni.

Fajnie też smakuje boczuś z innymi owocami suszonymi np. morelami.


Następnym razem jak będę robiła ten boczuś postaram się zrobić zdjęcie po upieczeniu :-)

3 komentarze:

  1. A ja do śliwki dodaje jeszcze ser pleśniowy i posypuje tymiankiem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o bede musiała tak kiedyś zrobic, brzmi bardzo smacznie

      Usuń