Obserwatorzy

poniedziałek, 5 maja 2014

bakłażan z kus - kusem

Już po długim weekendzie, szkoda... u mnie było leniuchowo, ale oczywiście kulinarnie. W planach był grill, ale na planach się skończyło, bo strasznie padało :-( Zrobiłam więc w piekarniku

BAKŁAŻANA Z KUS-KUSEM

Składniki:
1 duży bakłażan
5 suszonych pomidorów
4 suszone morele
3 łyżki natki pietruszki
1 jajko
100 g kus-kus
sok z cytryny
parmezan
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
1. Bakłażan myjemy i wydrążamy. Wydrążony bakłażan skropić lekko sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
2. Kus kus przygotować według przepisu na opakowaniu.
3. Pietruszkę, pomidory, morele i miąższ bakłażana zmiksować.
4. Kus - kus połączyć z masą.
5. Bakłażan wypełnić masą i posypać parmezanem.
6. Pieczemy około 30 min w temperaturze 200 st C.

SMACZNEGO!!!!!

1 komentarz: