Obserwatorzy

piątek, 10 stycznia 2014

Humus z awokado

Uwielbiam humus, który bardzo często gości na moim stole, czasem robię go w wersji tradycyjnej, a czasem dodaję do niego różne dodatkowe składniki. Na sylwestra postanowiłam zrobić 

HUMUS Z AWOKADO

Składniki:
2 szklanki cieciorki
1 awokado
2 rozgniecione ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki tahini
1/2 soku z cytryny
oliwa z oliwek
pieprz kajeński

Sposób przygotowania:
1.Cieciorkę namoczyć na noc. Na drugi dzień gotujemy 2 h.2. Cieciorkę odcedzamy i miksujemy razem z miąższem z awokado. 
3. Dodajemy pastę, czosnek, sok z cytryny i oliwę. Przyprawiamy solą i pieprzem.4. Przed podaniem polewamy oliwą i posypane słodką papryką.



POLECAM!!!!!!


W Nowy Rok z SuperFoods Domowy Wyrób

3 komentarze:

  1. również uwielbiam hummus, nie próbowałam jeszcze takiego z awokado, fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z awokado nie próbowałam, zazwyczaj dodaję chili dla większego kopa :)

    OdpowiedzUsuń