Dawno nic nie publikowałam, ale już zaczynam nadrabiać zaległości. Niespodziewanie wyskoczył mi świetny wyjazd i nie zdążyłam kwestii blogowych ogarnąć. W związku z wyjazdem już niedługo będzie troszkę różnych i ciekawych przypisów, które przywiozłam z Cape Verde. Dziś będzie jednak dość tradycyjnie, przed wyjazdem wyjadałam zapasy z lodówki i tak na szybko powstała
NUTELLA Z AWOKADO
(przepis jest banalny, a smak bardzo ciekawy)
Składniki:
1 awokado
1 łyżka kakao
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
1. Awokado rozcinamy, wyjmujemy pestkę i miąższ.
2. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą widelca.
fajny sposób takiego połączenia jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńjak najbardziej polecam.. fajne jedzonko
Usuńwczoraj tez ją robiłam, świetna jest :D
OdpowiedzUsuńZ ciekawości muszę tego spróbować, bo zapowiada się interesująco :-)
OdpowiedzUsuńpolecam, szybko się robi i jest naprawde fajna
UsuńBardzo zdrowe oszukaństwo - swoją drogą bardzo ciekawe jak będe miała awokado na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńTeż myślałam żeby zrobić nutellę z awokado :)
OdpowiedzUsuńPodobają mi się Twoje pomysły - zwłaszcza, że mam w domu jedną osobę, która mięsa nie je :)
Polecam jak najabrdziej, ja nie jem mięsa już z 19 lat i na poczatku musiałam się nakombinować czym je zastąpić :-)
Usuń