Obserwatorzy

wtorek, 15 kwietnia 2014

sałatka ryżowa z oliwkami

Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki, są dla mnie nieodłącznym elementem mojej diety, zarówno tej codziennej, jak i świątecznej. W tym roku na Wielkanoc na pewno zrobię tą sałatkę:

SAŁATKA RYŻOWA Z OLIWKAMI

Składniki:
2 woreczki ryżu
kilkanaście przeciętych oliwek bez pestek
kilkanaście cebulek perłowych marynowanych
niewielka papryka czerwona
jedno opakowanie sera typu feta (ja użyłam sera feta z Mlekowity)
2 pomidory
2-3 jajka na twardo
kilka łyżek sosu francuskiego

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
2. Warzywa, ser feta i jajka kroimy w kostkę.
3. Ryż łączymy z warzywami, serem feta i jajkami, doprawiamy sosem francuskim.

Życzę smacznego!!!!!


Wielkanocne Smaki - edycja IV Wielkanocne Smaki - edycja IV Lekka Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz