Bardzo lubię wszelkiego rodzaju curry. Już kiedyś podawałam jeden przepis na warzywa curry, dziś chcialam podzielić się z Wami moim przepisem na weganskie curry z tofu.
TOFU CURRY
Składniki:
1 opakowanie serka tofu
1 cebula
3 ząbki czosnku
5 plastrów ananasa
3-4 łyżeczki curry
200 ml mleczka kokosowego
0,5 puszki soku z ananasa
sól
pieprz
imbir
ostra papryka
olej
Sposób przygotowania:
1.Tofu kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni.
2. Cebulę zeszklić. Dodać ananas i chwilkę poddusić.
3. Dodać tofu, sok z ananasa, mleko kokosowe, curry i czosnek. Chwilę poddusić.
4. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Sos zredukować.
Danie świetnie smakuje z ryżem naturalnym.
Wyglada pysznie:-) Jak prawdziwy gulasz:-))) Uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy, wiec ten na pewno by mi posmakowal...
OdpowiedzUsuńWygląda .. strasznie! Ale pewnie jest bardzo smaczne :)
Usuń