Obserwatorzy

sobota, 11 maja 2013

makaron ze świeżym szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami

Uwielbiam szpinak, staram się go spożywać tak często jak się da, a w połączeniu z makaronem jest dla mnie potrawą wręcz idealną. Chciałam się dziś podzielić z Wami moim przepisem na 

MAKARON ZE SZPINAKIEM, SEREM PLEŚNIOWYM I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki:
opakowanie świeżego szpinaku 
200 g sera pleśniowego (ja użyłam Lazur Błękitny)
10 suszonych pomidorów
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
olej rzepakowy

Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy szpinak. Podsmażamy, aż "zwiędnie".
2. Pomidory kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do szpinaku. Dorzucamy pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
3. Doprawiamy do smaku solą, czosnkiem i pieprzem.
4. Dodajemy do ugotowanego al dente makaronu.

2 komentarze:

  1. ale pyszności, mniam mniam:) pięknie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie się robi makaron ze szpinakiem i łososiem :) Ale z serem też na pewno pyszne :)

    OdpowiedzUsuń