Obserwatorzy

niedziela, 10 sierpnia 2014

sezon grillowy w pełni.. wegetariańskie szaszłyki z podgotowanych ziemniaków i jabłek

Uwielbiam grillowanie, kocham atmosferę, która wtedy jest przy stole. W tym roku pogoda sprzyja częstemu rozstawianiu grilla i przygotowywaniu przeróżnych potraw w bardzo miłym towarzystwie. Zwykle niestety nie udaje mi się zrobić zdjęcia potraw, które szybko znikają z grilla. Dziś chciałam podzielić się z Wami moimi wegetariańskimi szaszłykami.

SZASZŁYKI Z PODGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW I JABŁEK

Składniki:
1 kg ziemniaków
0,5 kg jabłek
2 cebule
4 łyżki musztardy z gorczycą
sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obgotowujemy w osolonej wodzie.
2. Ziemniaki, jabłka i cebulę kroimy. Patyczki do szaszłyków moczymy około 30 minut w wodzie, a następnie nadziewamy na nie pokrojone warzywa.
3. Szaszłyki oprószyć majerankiem, pieprzem, solą i posmarować musztardą.
4. Teraz już tylko na grilla  i zajadać się.




Jabłka wolności Jedz polskie jabłka Grillowanie 2014

3 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł :))

    Dzięki za udział w akcji ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne! Dziękuję za udział w akcji "jabłka wolności" :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń