Uwielbiam grillowanie, kocham atmosferę, która wtedy jest przy stole. W tym roku pogoda sprzyja częstemu rozstawianiu grilla i przygotowywaniu przeróżnych potraw w bardzo miłym towarzystwie. Zwykle niestety nie udaje mi się zrobić zdjęcia potraw, które szybko znikają z grilla. Dziś chciałam podzielić się z Wami moimi wegetariańskimi szaszłykami.
SZASZŁYKI Z PODGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW I JABŁEK
Składniki:
1 kg ziemniaków
0,5 kg jabłek
2 cebule
4 łyżki musztardy z gorczycą
sól, pieprz, majeranek
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obgotowujemy w osolonej wodzie.
2. Ziemniaki, jabłka i cebulę kroimy. Patyczki do szaszłyków moczymy około 30 minut w wodzie, a następnie nadziewamy na nie pokrojone warzywa.
3. Szaszłyki oprószyć majerankiem, pieprzem, solą i posmarować musztardą.
4. Teraz już tylko na grilla i zajadać się.



Ciekawy pomysł :))
OdpowiedzUsuńDzięki za udział w akcji ;)
Smaczne! Dziękuję za udział w akcji "jabłka wolności" :)
OdpowiedzUsuń