Dziś widzę, że mam dzień przenoszenia przepisów między blogami i przedstawiam kolejną propozycję sezonową ... a mianowicie:
1 szklanka cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki pokrojonych truskawek
2 jajka
100 g masła
200 ml mleka
50 g zmielonych migdałów
szczypta soli
brązowy cukier
Sposób przygotowania:
1. Masło rozpuścić i zostawić do ostygnięcia
2. Mąkę cukier, migdały, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli wymieszać.
3. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na małe kawałki.
4. W drugiej misce wymieszać masło, mleko i jajka, a następnie dodać do suchych składników.
5. Wymieszać łyżką do połączenia składników, dosypać truskawek i delikatnie wymieszać.
6. Przełożyć do nasmarowanego oliwą i wysypanego mąką naczynia. na wierzch posypać brązowym cukrem. Piec około 25 min w 180 st C.
BABECZKI Z TRUSKAWKAMI
Składniki:
2 szklanki mąki1 szklanka cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki pokrojonych truskawek
2 jajka
100 g masła
200 ml mleka
50 g zmielonych migdałów
szczypta soli
brązowy cukier
Sposób przygotowania:
1. Masło rozpuścić i zostawić do ostygnięcia
2. Mąkę cukier, migdały, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli wymieszać.
3. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na małe kawałki.
4. W drugiej misce wymieszać masło, mleko i jajka, a następnie dodać do suchych składników.
5. Wymieszać łyżką do połączenia składników, dosypać truskawek i delikatnie wymieszać.
6. Przełożyć do nasmarowanego oliwą i wysypanego mąką naczynia. na wierzch posypać brązowym cukrem. Piec około 25 min w 180 st C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz