IMBIROWA SZYNKA
1 kg szynki 2 łyżki imbiru sproszkowanego 1,5 łyżki soli 1 łyzka papryki słodkiej czerwonej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 2 łyżki oliwy z oliwek
1. Przyprawy rozetrzeć w możdzieżu razem z oliwą
2. Mieszanką przypraw natrzeć z dwóch stron dobrze mięso, odstawić w chlodne miejsce na około 12h
3. Mięso przekladam do foliowego rękawa i piekę w rozgrzanym piekarniku około 1,5h
4. Potem rozrywam nieco folię i pieke okolo 5-10 min aż się zarumieni i gotowe
Sposób przygotowania.
Sposób przygotowania.
1. Przyprawy rozetrzeć w możdzieżu razem z oliwą
2. Mieszanką przypraw natrzeć z dwóch stron dobrze mięso, odstawić w chlodne miejsce na około 12h
3. Mięso przekladam do foliowego rękawa i piekę w rozdrzanym piekarniku około 1,5h
4. Potem rozrywam nieco folię i pieke okolo 5-10 min aż się zarumieni i gotowe
1. Przyprawy rozetrzeć w możdzieżu razem z oliwą
2. Mieszanką przypraw natrzeć z dwóch stron dobrze mięso, odstawić w chlodne miejsce na około 12h
3. Mięso przekladam do foliowego rękawa i piekę w rozdrzanym piekarniku około 1,5h
4. Potem rozrywam nieco folię i pieke okolo 5-10 min aż się zarumieni i gotowe
ale w jakiej temperaturze ?
OdpowiedzUsuń180 st C
Usuń