Lubię czasem gotować z alkoholem i tak powstały
KOTLETY SCHABOWE W SOSIE PIWNYM
Składniki:
4 kotlety
musztarda
150 ml jasnego piwa
250 ml bulionu wołowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mielonej ostrej papryki
1 kromka chleba
sól, pieprz
musztarda
150 ml jasnego piwa
250 ml bulionu wołowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mielonej ostrej papryki
1 kromka chleba
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso rozbijamy na cienkie plastry, doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztarda
2. Kotlety podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Przekładamy do miski i zalewamy piwem. Odstawiamy.
3, Następnie przygotowujemy sos. Cebulę obieramyi kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek szklimy. Opruszamy mielona papryką, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażamy.
4. Kotlety z piwem przekładamy do garnka, dodajemy sos, bulion i dusimy pod przykryciem ok 20 min. Na koniec rozkruszamy chleb bez skórki w celu zagęszczenia.
1. Mięso rozbijamy na cienkie plastry, doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztarda
2. Kotlety podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Przekładamy do miski i zalewamy piwem. Odstawiamy.
3, Następnie przygotowujemy sos. Cebulę obieramyi kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek szklimy. Opruszamy mielona papryką, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażamy.
4. Kotlety z piwem przekładamy do garnka, dodajemy sos, bulion i dusimy pod przykryciem ok 20 min. Na koniec rozkruszamy chleb bez skórki w celu zagęszczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz