Obserwatorzy

wtorek, 9 października 2012

Dalej gotuję.. czyli brukselka w roli głównej


MAKARON Z PIECZARKAMI I BRUKSELKĄ

składniki:
150 g makaronu 
5 -6 dużych pieczarek 
1 łyżka oliwy z oliwek 
300 g brukselki 
1 łyżka sezamu 
1 cebula 
2 ząbki czosnku 
3 trójkąciki sera topionego 
6 łyżek śmietany 
zioła prowansalskie, pieprz, Maggi 


sposób przygotowania: 
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie 
2. Brukselkę gotujemy do miękości w osolonej wodzie. 
3. Na oliwie szklimy cebulę, dorzucamy pieczarki i 2 wyciśniete ząbki czosnku. Kiedy pieczarki są już miękkie dodajemy śmietanę i serek. 
4. Mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się serka. Dodajemy ugotowany makaron i brokuły. Przyprawiamy. 
5. Chwilkę jeszcze mieszamy i podajemy posypane sezamem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz