MAKARON Z PIECZARKAMI I BRUKSELKĄ
składniki:
150 g makaronu 5 -6 dużych pieczarek
1 łyżka oliwy z oliwek
300 g brukselki
1 łyżka sezamu
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 trójkąciki sera topionego
6 łyżek śmietany
zioła prowansalskie, pieprz, Maggi
sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie
2. Brukselkę gotujemy do miękości w osolonej wodzie.
3. Na oliwie szklimy cebulę, dorzucamy pieczarki i 2 wyciśniete ząbki czosnku. Kiedy pieczarki są już miękkie dodajemy śmietanę i serek.
4. Mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się serka. Dodajemy ugotowany makaron i brokuły. Przyprawiamy.
5. Chwilkę jeszcze mieszamy i podajemy posypane sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz