Obserwatorzy

środa, 10 października 2012

Kremowa zupa z marchwewki

... jak się rozmarchewkowałam to na maxa...czas więc na


KREMOWĄ ZUPĘ MARCHEWKOWĄ

Składniki:
6 marchewek 
cebula 
1-2 ząbki czosnku (hiszpański lub polski, bo ten chiński to w ogóle nie ma smaku i trzeba chyba z kilo wrzucić 
2 szklanki wywaru warzywnego (ja tym razem dałam 2 kostki warzywne) 
1 łyżeczka śmietany 
2 płaskie łyżki curry 
sól, pieprz 
groszek ptysiowy 


Sposób przygotowania: 

1. Marchewkę kroimy w plastry. 
2. Bulion gotujemy razem z marchewką. 
3. Gdy marchewka stanie się miękka przekładam ją do blendera, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i śmietanę, a następnie miksuję, do uzyskania jednolitej kremowej masy. 
4. Masę przekładam znów do garnka z bulionem.Zupę przyprawiam curry, solą i pieprzem, podgrzewam i podaję na ciepło razem z groszkiem ptysiowym. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz