Cały czas cierpię na brak odpowiedniego naczynka do tart i zawsze obiecuję, że zakupię... ale zawsze inne wydatki mam. No cóż .... ale tarty uwielbiam i bardzo często serwuję je w domu. Chciałam zaproponować Wam mój sposób na tartę.
1 opakowanie ciasta francuskiego
50 dag pomidorów
20 dag sera koziego
1 cebula
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Ciasto wyłożyć na formę do tarty
2. cebulę posiekać i zasmażyć na oleju. W trakcie smażenia doprawić do smaku sola (nie za dużo bo kozi ser też jest słony) i pieprzem.
3. Na cieście ułożyć cebulę, potem połowę pokruszonego sera i obrane i pokrojone pomidory.
4. Posypać pozostałą częścią sera, oprószyć solą i pieprzem, skropić pozostałą oliwą.
5. Piec około 25 min w temp 190st.
Tarta z pomidorami i kozim serem
składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego
50 dag pomidorów
20 dag sera koziego
1 cebula
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Ciasto wyłożyć na formę do tarty
2. cebulę posiekać i zasmażyć na oleju. W trakcie smażenia doprawić do smaku sola (nie za dużo bo kozi ser też jest słony) i pieprzem.
3. Na cieście ułożyć cebulę, potem połowę pokruszonego sera i obrane i pokrojone pomidory.
4. Posypać pozostałą częścią sera, oprószyć solą i pieprzem, skropić pozostałą oliwą.
5. Piec około 25 min w temp 190st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz