Lubię to danie, jest szybkie i proste.
1/4 kostki masła
2 łyżki szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
parmezan
orzechy włoskie
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente
2. W naczyniu roztapiamy masło, dodajemy śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
3. Dodajemy szpinak, czosnek i parmezan
4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Dodajemy ugotowany makaron.
6. Chwilkę trzymamy jeszcze na ogniu.
7. Na koniec posypujemy orzechami włoskimi.
Makaron w sosie szpinakowym z orzechami
Składniki:
makaron
200g śmietany 1/4 kostki masła
2 łyżki szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
parmezan
orzechy włoskie
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente
2. W naczyniu roztapiamy masło, dodajemy śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
3. Dodajemy szpinak, czosnek i parmezan
4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Dodajemy ugotowany makaron.
6. Chwilkę trzymamy jeszcze na ogniu.
7. Na koniec posypujemy orzechami włoskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz