.. czyli KOTLETY Z KAPUSTY I JABŁEK
3 jabłka
1/3 szklanki kaszy mannej
jajko
bułka tarta, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno poszatkować i obgotować w mleku rozcienczonym ze szklanka wody.
2. Dodać drobno pokrojone jabłko i dalej gotować.
3. Wspypać kaszę manną, wymieszać i gotowac jeszcze 10 min.
4. Otrzymaną masę przyprawić do smaku.
5. Ostudzić, dodać jako, otoczyc w bułce tartej i smażyć
Składniki:
główka kapusty
1 szklanka mleka główka kapusty
3 jabłka
1/3 szklanki kaszy mannej
jajko
bułka tarta, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno poszatkować i obgotować w mleku rozcienczonym ze szklanka wody.
2. Dodać drobno pokrojone jabłko i dalej gotować.
3. Wspypać kaszę manną, wymieszać i gotowac jeszcze 10 min.
4. Otrzymaną masę przyprawić do smaku.
5. Ostudzić, dodać jako, otoczyc w bułce tartej i smażyć
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz