Obserwatorzy

piątek, 30 listopada 2012

zupa krem z marchwi w wersji drugiej

Bardzo lubię zupę z marchwi. W zależności od mojego nastroju robię ją w kilku wersjach. Dziś chciałam pokazać wam kolejną wersję, która u mnie w domu robi ostatnio furorę.

ZUPA KREM Z MARCHWI

Składniki:
3 duże marchewki
1 średnia cebula
pęczek pietruszki
2 ząbki czosnku
2 kostki rosołowe warzywne
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sezam
olej
sól
pieprz
1 łyżka bazylii

Sposób przygotowania:
1. Marchewkę obieramy, kroimy w talarki i gotujemy w bulionie warzywnym.
2. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni razem z czosnkiem.
3. Kiedy marchewka się ugotuje dodajemy do niej cebulkę, posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i bazylię.
4. Zupę miksujemy na papkę, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia.
5. Przed podaniem posypujemy zupę sezamem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz