Obserwatorzy

wtorek, 17 grudnia 2013

pierniczków czas.. pierniczki według przepisu Aganiok

W tym roku tez upiekłam pierniczki według przepisu Aganiok. Rok temu wszyscy się nimi zajadali dlatego też w tym roku przygotowałam już pod koniec pażdziernika ciasto, odstawiłam do lodówki i w niedzielę wziełam się za wypieki.



Pierniczki jeszcze nie są polukrowane, ale już powoli znikają :-)
W tym roku miałam nowego pomocnika przy pieczeniu, który tydzień temu trafił do nas z Fundacji Azylu pod Psim Aniołem. Tito uznał, że pierniczkowanie jest nudne a pudełko na tyle fajne, że warto do niego wejść. 



Wigilia 2013

sobota, 7 grudnia 2013

sałatka z tortellini

Ostatnio mało w kuchni eksperymentuję w związku z czym mało mam fajnych przepisów, którymi mogę się podzielić. Żeby jednak całkowicie nie zaniedbać bloga postanowiłam przedstawić przepis, który pewnie już wszyscy znają na 

SAŁATKĘ Z TORTELLINI

Składniki:
1 opakowanie tortellini z pieczarkami
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 duża czerwona papryka
2 duże pomidory
1 cebula
3 łyżki majonez
2 łyżki jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
1. Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2.Cebulę, pomidory i paprykę kroimy w kostkę.
3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. W oddzielnym naczyniu łączymy majonez, jogurt i wyciśnięte ząbki czosnku. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łączymy z pozostałymi składnikami i odstawiamy na 2h, żeby sałatka się przegryzła.


SMACZNEGO!!!!!!!!

Menu party! Imprezowe przekąski